niet de beloofde internet snelheid?

internet snelheid

 

Een veel gehoorde klacht is dat de in het pakket beloofde internet snelheid niet wordt gehaald, Zowel over glasvezel als over de kabel.

Licht dat eigenlijk wel aan de provider? Veel mensen denken van wel, maar op mijn ervaringen afgaand, denk ik van niet.

even een paar punten op een rij,

  • Maximale snelheden worden eigenlijk alleen gehaald, wanneer Uw computer rechtstreeks met een kabel aangesloten is op Uw modem. Dus een speed test op een laptop is niet handig, mits met een kabel aangesloten.
  • Draadloos internet is net zo snel als dat Uw router het toelaat, ook nog afhankelijk van de hoeveelheid beton en ijzer waar het signaal doorheen moet, het aantal gebruikers en de afstand.
  • Een verouderde PC en of laptop helpt ook niet erg.
  • De glasvezel modems werken nu nog als ‘flessenhals’. Ze zijn simpelweg nog te eenvoudig en het is jammer dat er alleen koper op aangesloten kan worden.
  • HD = HD. Over glasvezel of koper, dat maakt niets uit. Uw apparaten moet wel HD ready zijn. Slecht beeld betekent dan ook of een slechte kabel, of geen kwalitatief goede apparatuur.

 

Over glasvezel worden die snelheden wel degelijk gehaald, Zowel de up- als de down load. alleen de rand apparatuur werkt nu (nog) belemmerend.

Over kabel wordt de internet snelheid vooral niet gehaald als er iets met de kabel(s) niet in orde is. de rand apparatuur is prima en wordt beter.

Doe verschillende speed testen en allen rechtstreeks op het modem, voor een beter beeld van de bij U geleverde snelheid.

Het zijn dan ook de reclames die de verwarring zaaien.

Ook al hoort U een reclame van Uw eigen kabel provider, die concurreren met glasvezel aanbieders in de media, dat niet betekent dat hetzelfde ook bij U kan!

Als Uw kabel provider gebruik maakt van een ringleiding van glasvezel, dan vaak wel.

terug naar de home-page.