de installatie en de monteur deel 3

Dit is het derde en laatste deel van de glasvezel installatie, het aansluiten van het pakket dat U heeft besteld. En over de monteur

Ook hiervoor wordt met U een afspraak gemaakt, meestal niet lang nadat het nieuwe modem is gemonteerd en getest. Tenminste, als U een monteur in Uw pakket hebt zitten.

De meeste providers werken met een derde partij die de afspraken met U maakt en deze in-plant voor de monteurs.                                                                                                                           Zij bemiddelen dus tussen de monteur en de provider. In de meeste gevallen is de monteur dus niet bij Uw provider in dienst, maar een zelfstandig ondernemer die aangestuurd wordt door een partner van de provider. Ik spreek hier uit ervaring.

De monteur sluit alle diensten aan en behoort deze te testen. Voor het aansluiten van het ‘TV kastje’ is een UTP kabel nodig, die wordt door Uw provider meegeleverd(15mtr). Uw monteur legt deze aan. Uw email wordt ook ingesteld.

De monteur die komt, heeft een vaste tijd per aansluiting. meestal rond de 90 minuten. Vaak heet dit de basis installatie.

Kijk bij het aanschaffen van een pakket, goed naar wat die basis installatie inhoud. Dat is namelijk precies wat de monteur doet. U krijgt, voor zijn bezoek, een mailtje met precies daarin vermeld welke werkzaamheden onder die basis installatie vallen. Krijgt U die niet, vraag de monteur naar de voorwaarden.

Alles wat hij meer moet doen, brengt hij bij U in rekening en misschien moet er daarvoor zelfs nieuwe afspraak worden gemaakt. Dit heet meerwerk.

Bij meerwerk moet U denken aan; kruipruimte werk, kabels door leidingen trekken, stop contact plaatsen en andere zaken waardoor er meer tijd nodig is dan de basis installatie voorschrijft.

Daar zijn dan dus extra kosten aan verbonden!

Dus nogmaals, kijk bij de aanschaf goed waar U recht op hebt, qua montage werk, en waar niet. Vaak wordt U per email hierover geïnformeerd.

Dus lees deze site goed door en laat U niet verassen. Voorkomen is beter dan genezen toch?

terug naar de home-page.