Kabel of ADSL

Wat heb ik nu dan? Kabel of ADSL?

 

Als U wilt weten wat U heeft aan diensten over glasvezel, moet U eerst weten wat U nu heeft.

Waarschijnlijk heeft U deze drie diensten;

  • internet, ook draadloos.
  • telefoon
  • en Televisie, Digitaal of analoog.

Alles geleverd door één provider. Voor het internet heeft U een modem (soort verdeelkastje) nodig. Die hangt of in de meterkast, of die ligt in een hoek van de kamer(met al die lampjes)

U gebruikt nu internet, dus heeft U een modem.(lees verder)

Dit modem heeft een signaal als voeding nodig om dat in die drie diensten te verdelen, net als een fontein water als voeding nodig heeft.

Dat signaal komt of, door een telefoon kabel en dan noemen we dat ‘ADSL’  of door een coax(tv) kabel, wat dan ‘via de kabel‘, heet. 

Uw modem wordt dus door één van deze twee kabels gevoed.

In Uw huidige installatie zorgt het modem waarschijnlijk ook voor het ‘draadloos internet’ ook wel ‘WiFi’ genoemd, maar misschien heeft U daar wel een ‘router’ voor.(lees meer)

Het modem is eigendom van Uw provider.

Uw installatie bestaat dus uit een op ADSL of COAX aangesloten modem, waarop Uw apparaten zijn aangesloten en die het (draadloos)internet levert. gecombineerd met het door U afgesloten abonnement.

Een analoge installatie dus. Met eventueel digitale televisie.(Als U zo’n box onder de TV heeft)

U kunt zelf zien wat voor abonnement U heeft afgesloten, qua MB’s internet, belminuten en (Digi)TV zender aanbod. En wat U daarvoor betaald.(contract)

Ook of U tevreden bent met Uw provider en de door hem geleverde diensten, is aan U zelf.

Uitzonderingen;

  • TV via schotel
  • TV via digitenne
  • Mensen die op deze pagina glasvezel informatie voor een ander zoeken, die bv. Geen internet hebben en misschien zelfs niet willen(oudere mensen). Lees hier verder.
  • Mensen die nu geen modem hebben

De kans is groot dat een glasvezel installatie bij U, betekent dat er een nieuwe kabel moet worden getrokken(UTP) t.b.v. de digitale TV.

Lees meer vraag en antwoord op de home-page!